Crunchy sallad med biff och mango

Crunchy sallad med biff och mango
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Crunchy sallad med biff och mango

12 ingredienser

20 m

Här har vi ett riktigt färgglatt recept för att pigga upp en middag mitt i veckan. Klassiska ingredienser och enkel tillagning gör det till en riktig vardagsräddare. En portion innehåller 435 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 10.

Ingredienser

portioner
  • 1 tsk solrosolja
  • 225 g ryggbiff, putsad från överflödigt fett
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 gurka, skalad, urkärnad och rakad till band
  • 2 morötter, skalade och rakade till band
  • 280 g mango, tärnad
  • 2 gemsallad, bladen separerade (babysallad)
  • 1 dl korianderblad
  • 2-3 kvistar mynta, bladen plockade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krydda biffen med salt och peppar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna tills den är rykande het. Stek biffen i 1–2 minuter på varje sida tills den fått färg men fortfarande är lite rå i mitten. Ställ åt sidan för att vila.
  3. Blanda sweet chilisås med limesaft i en serveringsskål. Tillsätt gurka, morötter, mango och gemsallad. Blanda ner örterna.
  4. Skiva biffen och servera ovanpå salladen.