Cupcakes med vit choklad och hallonfrosting

Cupcakes med vit choklad och hallonfrosting
Foto: TV4
Elisabeth Högberg
Elisabeth Högberg

Cupcakes med vit choklad och hallonfrosting

Av: Elisabeth Högberg

Från: Hela Sverige bakar

12 ingredienser

Läckra cupcakes med vit choklad och citron. Dekoreras med hallonfrosting och pärlströssel.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Muffins

  • 100 g smör
  • 150 g vit bakchoklad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal av
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl hallon

Frosting

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl hallon

Dekoration

  • pärlor (strössel)

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Dra av kastrullen från spisen och bryt ner chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen smält.
  2. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och citronskalet.
  3. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet utblandat med salt. Rör till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformar (använd silikonformar penslade med smör för att lättare få ur dem sen).
  5. Mosa hallonen och lägg en liten klick på varje muffins.
  6. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

Frosting

  1. Börja med att vispa smöret med elvisp tills det är vitt och luftigt. Tillsätt florsockret och hallonen. Vispa tills allt är väl blandat och hallonen slagits sönder.
  2. Vänd ner frostingen i en spritspåse och spritsa på muffinsen. Toppa med pärlor.