Cupcakes och chokladmilkshake

Cupcakes och chokladmilkshake
Foto: TV4
Axel Odelberg
Axel Odelberg

Cupcakes och chokladmilkshake

22 ingredienser

45 m

Enkla cupcakes och hederlig välsmakande chokladmilkshake med en touch av hallon. Receptet räcker till två milkshakes och tolv cupcakes.

Ingredienser

portioner

Cupcakes

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 citron, skal och saft
  • hasselnötter, hackade, till garnering
  • färska hallon, till garnering

Frosting

  • 60 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 100 g färskost

Milkshake

  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vaniljglass
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl färska hallon
  • 1 dl grädde, vispad

Gör så här

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
 Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Frosting

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och färskost krämigt. Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med hasselnötshacket och hallon

Milkshake

  1. Pressa ur saften ur hallonen med hjälp av en sked och trådsil. Bottna med hallonsåsen i glasen.
  2. Mixa mjölk, kakao och vaniljsocker. Smaka eventuellt av med mer kakao för att få en djup chokladsmak.
  3. Mixa ner glassen. Häll försiktigt ner glassblandningen i glasen och toppa med vispad grädde.