Kronprinsessans Grönärtscurry

Kronprinsessans Grönärtscurry
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Kronprinsessans Grönärtscurry

30 ingredienser

30 m

Här bjuder Erik Videgård på en krämig, god och mättande soppa med risnudlar och vegobollar.
En hyllning till Kronprinsessan Victoria som är extra förtjust i ärtor och i soppa.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner

Grön currypasta

  • 8 gröna chilifrukter, urkärnade (serrano chilis)
  • 4 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 3 citrongrässtjälkar, tunt skivade
  • 24 g galangal, tunt skivad
  • 24 g ingefära, tunt skivad
  • 3 salladslökar
  • 50 g färsk koriander, blad och stjälkar
  • 3 lime leaves
  • 1 msk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt

Soppa

  • 1 msk rapsolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 100 g grön currypasta (egen eller köpt)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 400 g kokosmjölk
  • 225 g gröna ärtor
  • 4 msk fisksås
  • 1 msk limejuice
  • ev 1 tsk muscovadosocker
  • ev 10 g thaibasilika

Servering

  • kokosgrädde
  • champagne
  • 225 g vegobollar
  • 225 g risnudlar, kokta (torr vikt)
  • mungböngroddar
  • limeklyfta
  • mynta
  • salladslök
  • chiliflakes

Gör så här

Grön currypasta

  1. Lägg samtliga ingredienser i en food processor och mixa till en slät pasta.

Soppa

  1. Hetta upp oljan och fräs löken tills den börjar ta färg.
  2. Tillsätt currypasta och fräs i ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt buljongen och kokosmjölken.
  4. Låt det koka upp och tillsätt därefter ärtorna. Koka upp igen, mixa och sila soppan.
  5. Tillsätt fisksås samt limejuice och smaka av.

Servering

  1. Värm soppan utan att den börjar koka.
  2. Tillsätt uppvispad kokosgrädde och champagne.
  3. Servera soppan med tillbehören i en skål vid sidan om.