Dadelbollar med brynt smör

Dadelbollar med brynt smör
Foto: TV4
Lina Shawali HSB 2024
Lina Shawali HSB 2024

Dadelbollar med brynt smör

Av: Lina Shawali

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

10 min

Dadelbollar med brynt smör, kanel och hasselnötter kan bli en god energikick i veckan.
Receptet är anpassat för personer med diabetes.

Ingredienser

portioner sats
  • 25 g smör
  • 200 g färska dadlar
  • 50 g morot, finriven
  • 2,5 dl hasselnötsmjöl
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk starkt kaffe, kallt
  • 1 dl riven kokos (till garnering)

Gör så här

  1. Smält smöret i en liten kastrull. Rör om med en slickepott tills smöret blir brynt och doftar nötigt.
  2. Låt smöret svalna i en värmetålig skål.
  3. Blötlägg dadlarna i kokande vatten i ca 15 minuter.
  4. Skala och kärna ur dadlarna.
  5. Lägg dadlarna, riven morot och övriga ingredienser (utom kokosflingorna) i mixerbunke och mixa till en slät smet.
  6. Låt smeten vila 15 minuter i kylskåp innan du börjar rulla.
  7. Rulla smeten till 12 bollar.
  8. Rosta kokosflingorna i en liten stekpanna och lägg dem i en djup tallrik.
  9. Rulla dadelbollarna i de rostade kokosflingorna.
  10. Njut av dina goda och nyttiga dadelbollar!