Dadelbollar med kaffesmak

Dadelbollar med kaffesmak

Dadelbollar med kaffesmak

7 ingredienser

20 m

"De här bollarna är perfekta när du redan har kört ett par timmar och behöver den där extra energin för att orka hela vägen fram. Genom att rulla dem i majsmjöl och kaffe blir de mindre kladdiga och enklare att äta on the go. Har du ingen matberedare går det lika bra att mosa allt med en gaffel, det tar bara lite längre tid." /Isabel Waite

Ingredienser

portioner10 - 12 styck
  • 15 färska dadlar
  • 3 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 3 msk vatten

Topping

  • 0,5 dl majsmjöl (eller finkrossade cornflakes)
  • 1 msk snabbkaffepulver

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna tills de klumpar ihop sig till en deg.

Topping

  1. Blanda majsmjöl med snabbkaffepulver i en skål. Finfördela kaffet med en sked.
  2. Fukta händerna och forma bollar av degen, rulla i majsmjölblandningen.
  3. Förvara bollarna i kylen, även om de tål något dygn i rumstemperatur. I kylen kan du förvara dem i någon vecka.

Om du gillar smaken av kokos kan du byta 1 deciliter av havregrynen mot 1 deciliter riven kokos.