Daimcheesecake

Daimcheesecake av Camilla Hamid
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Daimcheesecake

8 ingredienser

Den här krämiga no bake cheesecaken med daimkross rekommenderas om du vill baka något riktigt gott snabbt och enkelt

Den är galet krämig, försvinnande god och bakas utan ugn. Hur bra som helst! -Camilla

Tips! Kakan behöver stå i minst 4h i frysen innan servering.

Kakan bakas i en rund form med en diameter på 23 cm och ger 10-12 generösa bitar.

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 15 digestivekex

Fyllning

  • 168 g daimchoklad
  • 300 g vit bakchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g färskost
  • 1 dl strösocker

Garnering

  • färska jordgubbar, till servering

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  2. Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  3. Hacka daimchokladen grovt.
  4. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  5. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  6. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
  7. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  8. Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.