Sätt ugnen på 175 grader. Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en absolut ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt.
Hacka daimen i grova bitar. Vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och salt och vispa lite till. Vänd ner daimkrosset i glassmeten med en slickepott och häll sedan glassmeten över bottnen. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
Ta fram och tina cheesecaken cirka 10 minuter före servering. Toppa med hallon och servera.