Daimrulltårta

koket.se
Daimrulltårta
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Daimrulltårta

7 ingredienser

20 m

Den här rulltårtan är något utöver det vanliga! Extra allt blir extra gott och gör den här rulltårtan perfekt att njuta av till fikat.

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner rulltårta
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1,5 daimchoklad (dubbeldaim)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda i ca 5–7 minuter.
  5. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som botten gräddats på, rulla in i en kökshandduk och låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädden.
  2. Hacka daimen och blanda ner den i grädden.
  3. Bred ut grädden på bottnen när den är helt kall. Rulla sedan ihop rulltårtan och skär i bitar.