Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en rektangulär form med måtten 20x30 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke, bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
Låt kladdkakan svalna helt innan du toppar med dammsugarfyllning.
Dammsugarfyllning
Vispa ihop smör, florsocker och havregryn krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt kaffet och vispa lite till.
Smula ner valfri sockerkaka i bunken och vispa eller arbeta ihop med händerna till en formbar massa. Den ska vara krämig och lätt att forma. Upplever du att den är torr och smulig kan du gå ner med mer kaffe eller smör.
Bred dammsugarfyllningen över kladdkakan.
Topping
Kavla ut marsipanen till en rektangel som är lite större än hela kladdkakan (ca 2-3 mm tjock). Lägg marsipanen över kakan, skär bort eventuellt överflöd så att marsipanen bara ligger på kakans ovansida. Ställ kakan i kylskåpet under tiden som du smälter chokladen.
Grovhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Låt svalna lite innan du ringlar den över din dammsugarkladdkaka.
Servera direkt eller förvara inplastad/i lufttät burk i kylskåpet.