Börja med att skölja av tianjinkålen som är väldigt salt och hacka den fint.
Blanda sedan fläskfärs med tianjinkål, risvin, soja och salt. Låt färsblandningen marinera medan du torrostar och mortlar sichuanpeppar.
Hetta upp och smaksätt woken genom att låta 2 msk matolja bli rykande het och täcka wokens stekyta. Häll ut oljan i en plåtburk (du kan använda den igen).
Fräs sedan fläskfärsen på hög värme tills den separerar och blir vackert brun men inte torr. Ta ur färsen från woken.
Buljong
Tillsätt lite olja i woken och fräs vitlök, ingefära och sticklök i 20 sekunder.
Tillsätt tahinipasta, soja, chiliolja och buljongen. Rör runt och låt buljongen sjuda i 2 minuter.
Servering
Beroende på vilka nudlar du väljer så varierar tillagningstiden. Jag brukar hälla kokande vatten över nudlarna och röra runt, sedan är nudlarna klara efter 2–10 minuter. Färska nudlar blir klara blixtsnabbt medan torkade risnudlar tar lite längre tid, smaka dig fram!
När allt är klart kan du välja att lägga upp i portionsskålar eller en stor gemensam skål.
Bottna skålen med nudlarna, häll buljong över nudlarna och toppa med fläskfärsen och slutligen den rostade sichuanpepparn.
Receptet räcker till 6 personer med två ytterligare rätter eller som lunch för 3 personer.