Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

POPULÄRT
dan dan-nudlar jennie walldens recept
Foto: Petter Bäcklund
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

18 ingredienser

30 min

"Nudlar, färs och sås. Lite som spaghetti med köttfärssås, fast på kinesiska. Minst lika gott och faktiskt lite beroendeframkallande. Även barn brukar gilla detta skarpt. I alla åldrar." /Jennie

Ingredienser

portioner

Sås

  • 4 klyftor vitlök
  • 4 msk tahinipasta (kinesisk eller 3 msk slätt jordnötssmör + 1 msk sesamolja)
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk svart risvinäger (kinesisk)
  • 2 msk strösocker
  • 0,5-1 dl chiliolja
  • 1 tsk sichuanpeppar, mortlad

Färs

  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 6 salladslökar, tunt skivade
  • neutral matolja, att steka i
  • 450 g fläskfärs (vegofärs, kycklingfärs eller blandfärs går också bra)
  • 2 msk bönsås (svart)
  • 2 msk torr sherry
  • 1 tsk strösocker

Nudlar

  • 350 g äggnudlar
  • 100 g färsk spenat
  • 4 dl hönsbuljong, varm
  • 2 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Riv vitlöken och blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Hacka ingefära och skiva salladslök, spara de gröna delarna till garnering. Stek ingefäran i några sekunder innan färsen går i pannan. I med salladslök, bönsås, sherry och socker. Låt puttra ihop.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll nudelvattnet över spenaten i ett durkslag så spenaten blir lätt blancherad.
  4. Fördela hönsbuljong i 4 djupa skålar. Dela upp såsen däri, lägg i nudlar och toppa med färs, spenat, det gröna på salladslöken och grovhackade jordnötter. Servera och låt var och en röra runt med pinnar i skålarna innan man hugger in.