"Nudlar, färs och sås. Lite som spaghetti med köttfärssås, fast på kinesiska. Minst lika gott och faktiskt lite beroendeframkallande. Även barn brukar gilla detta skarpt. I alla åldrar." /Jennie
450 g fläskfärs (vegofärs, kycklingfärs eller blandfärs går också bra)
2 msk bönsås (svart)
2 msk torr sherry
1 tsk strösocker
Nudlar
350 g äggnudlar
100 g färsk spenat
4 dl hönsbuljong, varm
2 dl salta jordnötter
Gör så här
Riv vitlöken och blanda alla ingredienser till såsen.
Hacka ingefära och skiva salladslök, spara de gröna delarna till garnering. Stek ingefäran i några sekunder innan färsen går i pannan. I med salladslök, bönsås, sherry och socker. Låt puttra ihop.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll nudelvattnet över spenaten i ett durkslag så spenaten blir lätt blancherad.
Fördela hönsbuljong i 4 djupa skålar. Dela upp såsen däri, lägg i nudlar och toppa med färs, spenat, det gröna på salladslöken och grovhackade jordnötter. Servera och låt var och en röra runt med pinnar i skålarna innan man hugger in.