Med Dante Zias recept blir det lätt att återskapa den indiska take away favoriten i hemma-köket. Bjud den gärna med ris och en fräsch bönsallad med tomat i syrlig vinägrett.
Skär kycklingen i grova bitar. Fräs den runtom i olja i en gryta eller stor stekpanna, salta. Ta upp och lägg på en tallrik.
Tillsätt smör, lök, curry och garam masala i grytan. Låt fräsa ca 5 minuter.
Vänd ner tomater, vatten och cashewnötter. Låt småkoka 10-15 minuter.
Ta från värmen och mixa till en slät sås med stavmixer.
Lägg kycklingen i såsen. Smaka av med salt och pressad citronsaft.
Tomat- och bönsallad
Skär tomaterna i grova bitar. Häll av och skölj bönorna. Skala och finhacka silverlöken. Blanda allt i en skål tillsammans med vinäger, salt och olivolja.
Servera kycklinggrytan med ris och tomat- och bönsallad.