Trots att den ser arbetad ut är den här rätten väldigt lättlagad. Enkla, rena smaker gör den till en bra nybörjarrätt för den som vill pröva att laga festmat.
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt under omrörning 5 dl mjölk, salt och några varv vitpeppar från kvarn. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
Skiva skinkan och grevéosten. Strimla zucchinin. Riv parmesanosten. Lägg ut lasagneplattorna på en plan yta. Lägg på skinka, ost och strimlad zucchini. Rulla ihop och skär i 5-cm-bitar.
Lägg bitarna i en ugnssäker form och häll över béchamelsåsen och tomatsåsen. Strö över parmesanosten. Gratinera i 200° ugn i 15–20 minuter.