Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
Häll blandningen över jästen och rör om.
Tillsätt salt, socker, grahamsmjöl och cirka 6 deciliter av vetemjölet.
Arbeta degen kraftigt för hand eller i en matberedare. Arbeta in lite mera mjöl om degen verkar för lös.
Lägg en bakduk över degen och låt den jäsa 15-30 minuter.
Smörj undertiden en plåt.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Arbeta den smidig och tillsätt eventuellt lite mera mjöl om det behövs.
Rulla ut degen till två 30 centimeter långa längder. Dela längderna i 8 lika stora bitar.
Forma bitarna till släta bullar. Lägg dem på plåten, lägg på bakduken och låt dem jäsa på en varm plats tills de vekar lätta och porösa, cirka 20-30 minuter.