Den här jordgubbspajen är extremt lättlagad. Särskilt om du använder färdigköpt vaniljvisp. Väldigt vacker blir den med ett par skedar gelé. Härligt knaprigt blir pajskalet av müsli och nötter.
Värm ugnen till 200°. Hacka nötterna. Blanda samman med mjöl och müsli. Nyp ner smöret med fingrarna så att det blir en kladdig massa. Müsli och nötter binder inte smör på samma sätt som mjöl, därför är denna pajdeg kladdigare än en vanlig. (Deg i matberedare: Kör nötterna i matberedaren. Fortsätt med smör, müsli och mjöl. Kör bara precis ihop degen så den smular sig. Stanna maskinen och fös ihop degen med fingrarna.)
Mjöla händerna och tumma ut degen i pajformen. Ställ formen kallt en stund före gräddning eller klä sidorna med metallfolie för att inte sidorna ska falla ihop under gräddning. Grädda pajskalet i 15-20 minuter eller tills det är ljusbrunt och frasigt. Låt skalet svalna helt innan det fylls.
Förbered vaniljkrämen så den är riktigt kall när du fyller pajskalet. Skölj jordgubbarna och dela eventuellt stora bär. Smält rödvinbärsgelét i en kastrull. Häll i vaniljvispen i skalet och fördela jordgubbarna över. Skeda till sist gelén över jordgubbarna.