Dessertpizza med mandel och bär

Dessertpizza med mandel och bär
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Dessertpizza med mandel och bär

12 ingredienser

1 h 45 min

Pizza till dessert! Små minipizzor toppade med en mandel- och bärkräm blir ett trevligt inslag till fikat. Toppa med färska bär efter säsong.

Ingredienser

Deg

  • 250 g mjölk
  • 725 g vetemjöl
  • 175 g smör
  • 100 g strösocker
  • 40 g jäst
  • 12 g bakpulver
  • 4 g salt
  • 60 g ägg [1 st]

Fyllning

  • 80 g florsocker
  • 80 g mandelmjöl
  • 80 g bärpuré eller fruktjuice

Garnering

  • färska bär

Gör så här

Deg

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa i 20-30 minuter.
  2. Dela degen i bitar om 60 g. Rundriv dem och låt vila 5 minuter.
  3. Kavla ut ca 3 cm tjocka rundlar. Lägg på en bakpappersklädd plåt, täck med bakduk och jäs till dubbel storlek.

Fyllning

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Lägg i en spritspåse.
  2. Spritsa på fyllningen på pizzorna. Grädda "pizzorna" ca 5 minuter på 220 grader varmluft.
  3. Garnera med färska bär efter gräddning.