0,5 knippe färsk dill, grovhackat (spara några vippor till servering)
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Skala/skrubba och koka potatisen. Häll av och låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa panko och dill i mixer till ett grönt ströbröd.
Salta laxen. Pensla med smör och senap. Vänd runt i det gröna ströbrödet. Lägg i en smord form och tillaga i ugnen, 15-20 minuter.
Dela potatisen och ställ åt sidan fram till servering.
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i grönkålen och låt koka 1 minut. Ta upp med hålslev och kyl i isvatten. Häll av och torka den helt torr på handduk eller med hushållsppapper.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde, mjölk och citronskal. Koka upp och låt koka försiktigt några minuter. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Hit kan såsen förberedas (koka i så fall upp såsen innan du lägger i potatisen).
Lägg i potatisen och låt allt bli varmt. Vänd sedan ner dill och grönkål. Servera genast stuvningen tillsammans med den ugnsbakade laxen.