Börja med att rosta sesamfrön. Det är bara att hälla ner fröna i en het panna och låta dem bli lite fint gyllenbruna.
Lägg dem sedan i en liten skål och pytsa i en massa olja i pannan. Låt oljan bli riktigt varm.
Under tiden vevar du ihop din frityrsmet. Blanda mjöl, majsmjöl, salt och bakpulver i en stor skål
I en annan skål blandar du vatten, olja och citron.
Nu häller du ner lite av citronvattnet i mjölbunken och så vispar du, häller ner lite mer, vispar slätt, och så vidare tills allt är blandat och ser fint ut.
Sedan är det bara att doppa köttbitarna (skär fläskfilén i munsbitar) i smeten, låta dem rinna av och vänd ner dem i den heta oljan.
Ett par minuter på varje sida brukar vara lagom. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.
Pensla sedan med lite flytande honung och strössla över sesamfrön, lite snyggt så där.
Servera med lite jasminris till samt med den sötsura såsen och gurksalladen.
Sötsur sås
Fram med en kastrull! Hetta upp oljan och blanda sedan ner ketchup och buljong. Rör om och låt koka ihop.
Krydda med resten, rör om igen, smaka av (kanske lite mer vinäger eller salt?) och sedan är det klart!