Souvlaki på fläskfilé

Souvlaki på fläskfile
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Souvlaki på fläskfilé

7 ingredienser

Avnjut denna underbara souvlaki på fläskfilé tillsammans med med tzatziki och klyftpotatis (eller i bröd om du inte är tokhungrig).Det är toppklass, vi kan liksom inte säga mer än så. Ät det bara! Recept från boken Din matkasse

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1,5 msk torkad mynta
  • 1,5 msk torkad oregano
  • 1 citron, pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 5 klyftor vitlök, pressade
  • salt, svartpeppar, lite socker

Gör så här

  1. Skär fläskfilé i munsbitar.
  2. Blanda ihop allt, helt enkelt, och ställ det kallt medan du fiffar med allt det andra .Är du riktigt duktig gör du detta på kvällen och låter bitarna marineras över natten, då når du himmelska höjder. Men 20 minuter är bättre än ingenting!
  3. När allt marinerat klart, grillar du bitarna rätt av på grillspett. Om det inte är grillväder försteker du
  4. dem lite knapriga i stekpannan, för att sedan låta dem bli färdiga i ugnen (på 200 grader). Så behöver du inte steka så att hela huset luktar grilltajm.