Dippolja till bröd

koket.se
Dippolja till bröd
Foto: Lennart Weibull
Seiran Poon porträtt
Seiran Poon porträtt

Dippolja till bröd

12 ingredienser

10 m

"Välkommen till mitt bord där måltiden inleds med en skål färggrann dippolja. När brödet doppas i oljan och skickas runt bordet kommer samtalet i gång. Varje bit bröd är en inbjudan till att dela, skratta och njuta av ögonblicket tillsammans. Den här dippoljan är en del av mitt sätt att inleda stunden välkomna vänner och familj till bords med familj och vänner, att skapa en känsla av tillhörighet och varm gemenskap innan middagen ens har börjat." /Seiran Poon

Se Seiran Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk granatäpplesirap (eller balsamvinäger)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 4 soltorkade tomater, finhackade
  • 0,5 dl svarta oliver, urkärnade och finhackade
  • 1 msk färsk oregano (eller timjanblad)
  • 0,25 tsk chiliflakes
  • flingsalt
  • svartpeppar

Servering

  • bröd (gärna focaccia eller olivbröd)

Gör så här

  1. Häll upp olivoljan i en grund skål, häll på granatäppelsirapen och toppa med övriga ingredienser.
  2. Servera dippoljan som den är och låt den första personen som smakar blanda allt med en bit bröd.

Tips 1:
Dippoljan fungerar även utmärkt som marinad eller salladsdressing. Du kan använda den som den är eller mixa den slät.

Tips 2:
Om du tycker rå vitlök smakar för starkt: Riv vitlöken, pressa över citronjuice och låt dra ca 15 minuter. Citronjuicen tar udden av den skarpa vitlökssmaken.