En ljuvligt god gryta som man på traditionellt vis lagar med kyckling eller kött i jordnötssås. Här lagar jag kycklingen, såsen och sötpotatisen separat eftersom barnen tycker om att kunna se de olika ingredienserna var för sig.
Börja med att blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kycklingen i munsbitar, lägg ner dem i marinaden och låt stå i kylen i 2 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Lägg ut bitarna på en plåt och ringla olivolja över. Krydda med salt, peppar och timjan.
Baka sötpotatisen i ugnen i 25 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök till jordnötssåsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök i 2 minuter.
Blanda i kryddor, smulad buljongtärning, jordnötssmör, kokosmjölk, tomatpuré och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingen i smör och olja i en stekpanna tills den är genomstekt, det tar cirka 5 minuter.
Servera kycklingen tillsammans med den ugnsbakade sötpotatisen och jordnötssåsen.