Dela och vänd tomaterna tomaterna i lite olivolja och balsamvinäger och lägg i en ugnsform. Rosta i ugnen i ca 35 minuter tills de har krympt och blivit karamelliserad.
Stek chorizon i en torr stekpanna på hög värme tills skivorna har fått färg. Ta dem ur pannan med hjälp av en hålslev och lägg på en tallrik. Samla upp oljan chorizo har släppt i pannan i en skål. Placera stekpannan tillbaka över värmen. Lägg en droppe olivolja om det behövs och stek sedan halloumin på båda sidor tills de har en fin gyllene färg.
Gör en dressing till salladen, häll citronsaft i en skål tillsammans med chorizofettet, tillsätt sedan äppelcidervinäger och vitlök, krydda med salt och svartpeppar och vispa.
I en stor skål, blanda ihop salladsblad med dressing, kikärter, chorizo och rödlök. Toppa med halloumiskivor och rostade körsbärstomater och servera genast.