150 g torsk (eller kolja, flådd och skuren i 2 cm bitar)
150 g lax, flådd och skuren i 2 cm bitar
250 g kolja, rökt kolja, flådd och kött skuren i 2 cm bitar
1 kg musslor, rengjorda (musslor i sina skal)
1 msk färsk bladpersilja, finhackad
160 ml vispgrädde
Gör så här
Smält smöret i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt lök och stek i 3-4 minuter tills den mjuknat.
Tillsätt pancetta och fortsätt att steka tills den får färg, rör sedan ner timjan blad, lagerblad och potatis och låt koka i 2-3 minuter innan du häller i fiskbuljongen. Smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda i 10-15 minuter tills potatisen mjuknat, men ändå är fast. Lägg ner torsk, lax, rökt kolja och musslor och låt sjuda försiktigt i ca 5 minuter. Kasta musslor som inte har öppnat sig efter 5 minuter.
Ta grytan från värmen och försiktigt rör ner persilja och grädde. Försök att inte röra om alltför kraftigt eftersom fisken kommer att gå sönder. Servera i djupa skålar - smaklig måltid!