I en skål blanda hackad dill, havssalt, strösocker och svartpeppar.
Lägg ut en stor bit plastfolie och lägg ut en tredjedel av dillblandningen.
Placera ena sidan av laxen med skinnsidan nedåt på dillblandningen. Lägg en tredjedel av dillblandningen ovanpå.
Placera den andra filén ovanpå med köttsidan nedåt och strö över resterande dillblandning på toppen.
Linda laxen tätt med plastfolie. Lägg paketet i en ugnsfom och lägg en tallrik på med vikter som trycker ner paketet. Låt laxen att vila i kylen i max 5 dagar, 2-3 är att föredra, vänd den efter halva tiden.
Skålen fylls med saft, det kan ligga kvar tills laxen är redo att serveras.
När du är redo att servera, ta bort paketet från skålarna och torka rent från saft. Separera sidorna och skiva tunna skivor med en stor kniv.
Inlagd gurka
I en skål, blanda ihop socker och vinäger tills sockret löst sig. Blanda i salt och schalottenlök
och lägg ner tunna skivor av gurka. Täck över och låt vila i kylen i minst 2 timmar eller över natten.
Crème fraiche med dill
Blanda ihop dill, crème fraiche, citronjuice och nymald svartpeppar.