Macarons är lika goda att äta som de är, som att använda som komponent i en dessert. Fyll dem med det du älskar - curd, ganache, glass eller smörkräm till exempel.
Sikta florsocker och mandelmjöl tillsammans 3 gånger. Blanda med 55 gram äggvita. Tillsätt eventuell färg.
Koka upp socker och vatten i en kastrull till 121 grader. När temperaturen nått 110 grader börja vispa upp äggvita.
När sockerlagen nått 121 grader häll över äggvitan med en tunn stråle. Vispa tills marängen svalnat.
Vänd i lite av marängen i smeten för att mjuka upp den och sedan resten och arbeta smeten tills den känns fin och slät. Fyll smeten i en spritspåse med tyll i storlek 8-10.
Sätt ugnen på 160 grader med över- och undervärme.
Spritsa ut macarons cirka 3-4 cm i diameter på en plåt. Låt torka i ungefär 60 minuter.
Baka på 160 grader i 12-16 minuter. Låt svalna. Fyll med chokladganache, curd, marmelad eller glass!