Drink med campari, jordgubbar och tonic

Drink med campari, jordgubbar och tonic
Foto: Lennart Weibull
Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren

Drink med campari, jordgubbar och tonic

5 ingredienser

De senaste tio årens somrar har en av mina absoluta favoritfördrinkar varit campari och tonicvatten. Den är bitter, fräsch och läskande. En gång när jag var rejält sugen på en drink insåg jag att tonicen var ljummen och isen slut. Då hittade jag en påse jordgubbar längst in i frysen och använde dem som isbitar – och det blev faktiskt riktigt gott. Men bäst blir det om tonic en och camparin är kalla och jordgubbarna färska och lätt krossade. Varva allt med is. Högst njutbart! /Mathias

Recept från boken Rutabaga: Med fokus på grönsaker.

Ingredienser

portioner drink
  • 6 färska jordgubbar
  • limefrukt, 3 skalremsor
  • 8 cl campari [ca 0,75 dl]
  • ca 20 cl tonic, väl kyld [ca 2 dl]
  • is, grovt huggen eller krossad

Gör så här

  1. Skölj, rensa och mosa jordgubbarna lätt.
  2. Varva is, jordgubbar och limeskal i ett glas. Häll camparin över isen och fyll på med tonic. Blanda lätt och servera direkt.