Drip cake med choklad, maräng och jordgubbar
I avsnitt 5 av Det stora tårtslaget fick deltagarna skapa varandras tårtor. Shereen gjorde Leticias tårta och här är resultatet!
Ingredienser
Botten
- 6 dl kakao
- 840 g vetemjöl [14 dl]
- 1200 g strösocker [14 dl]
- 6 tsk bikarbonat
- 3 tsk bakpulver
- 8 tsk vaniljpulver
- 3 tsk salt
- 8 ägg (stora)
- 6 dl vatten, varmt
- 6 dl mjölk
- 12 msk olja
- 1 tsk vinäger
Chokladganache med jordgubbar
- 16 dl grädde
- 1000 g choklad
- 60 g frystorkade jordgubbar
Infuktning
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker [90 g]
- 3 msk jordgubbsessens
Marängsmörkräm
- 10 äggvitor
- 5,5 dl strösocker [ca 490 g]
- 625 g smör
- 1 msk vaniljextrakt
- rosa färg
Maränger
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker [180 g]
Chokladdoppade jordgubbar
- 200 g mörk choklad
- 500 g färska jordgubbar
- strössel