Drop flower - se & gör

POPULÄRT
koket.se
Drop flower - se & gör
Foto: TV4
Jenny Borg
Jenny Borg

Drop flower - se & gör

4 ingredienser

Lär dig göra enkla smörkrämsblommor. Perfekta att dekorera en tårta eller något annat bakverk med. Receptet på marängsmörkrämen som används hittar du nedan.

Verktyg som behövs

  • Stjärntyll
  • Spritspåse

Se Jenny Borg laga receptet

logo

Ingredienser

Marängsmörkräm

  • 5 äggvitor
  • 2,75 dl strösocker
  • 315 g osaltat smör

Pärlor

  • sockerpärlor

Gör så här

  1. Börja med att skära upp smöret i tärningar och se till att det är rumstempererat. Alla ingredienser du har i en smörkräm måste ha samma temperatur för att den inte ska skära sig.
  2. Vispa äggvitorna med sockret över ett vattenbad till 60 grader. Häll i blandningen i din assistent och vispa i ca 5-10 min på medelhastighet. När skålen är fingervarm utanpå är den klar.
  3. Klicka sedan i smöret i små tärningar med ca 10-15 sekunders mellanrum. Vispa hela tiden på medelhastighet. När du tillsatt allt smör kan du välja att smaksätta din smörkräm med tex vanilj, citron eller lime. Kom ihåg att smaksättningen måste ha samma temperatur för att krämen inte ska skära sig.
  4. Är olyckan ändå framme och smörkrämen skär sig kan du rädda det genom att ta en liten del av krämen, värma den i micron och sen arbeta i den igen genom ständig vispning. Det kan hända att den inte går ihop helt efter första gången, då kan du göra om proceduren tills den är slät och fin igen.