Vispa smöret, florsocker och vaniljsocker luftigt. Blanda i potatismjölet och saltet. Blanda i mjölet, lite i taget. Akta så att degen inte blir för tjock. Rör ut degen så den är klumpfri.
Spritsa längder på en plåt med bakplåtspapper och snitta i 3 cm långa bitar innan du stoppar dem i ugnen.
Grädda dom på 175 grader i 8 minuter, låt svalna.
Smörkräm
Vispa smör och florsocker vitt och luftigt. Vispa in apelsinsaften och skalet . Vispa in äggulan.
Montering
Lättast är om du lägger smörkrämen i en liten sprits och spritsar en sträng på hälften utav kakorna och lägg där efter ihop dom två och två. Ställ in dom i kylen en liten stund.
Smält den mörka chokladen, häll den i ett litet glas eller kopp så det blir lättare att doppa ner kakorna. Doppa kakorna till en tredjedel lägg sedan tillbaka dem på bakplåtspaperet och låt chokladen stelna.