Dumplings med dipp

koket.se
Dumplings med dipp
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Dumplings med dipp

Av: Pia Dahlbom, Jonas Dahlbom

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 m

Gillar du dumplings måste du testa det här enkla receptet! Den smakrika dippsåsen gjord på svart vinäger bli picken över i.

Se Pia Dahlbom laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Deg

  • 3 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 sticklökar
  • 200 g fläskfärs
  • 0,5 dl sås (från biffsalladen, se tidigare recept)

Dippsås

  • 0,5 dl svart vinäger
  • 1 msk färsk ingefära, strimlad
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung

Gör så här

Deg

  1. Värm vattnet till 70 grader och blanda ner mjölet. Låt degen vila.
  2. Kavla ute degen och stansa ut rundlar som är ca 8–10 cm stora.
  3. Fukta kanten lite och placera en klick fyllning mitt på. Vik ihop efter bästa förmåga.
  4. Lägg dumplingsen i en bambukorg som står på en kastrull med kokande vatten. Rippla över lite rapsolja.
  5. Ånga dumplingsen i 5 minuter. Låt sedan svalna något och doppa i dippsåsen.

Fyllning

  1. Skiva sticklöken tunt. Blanda hacket med färsen och såsen.

Dippsås

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och servera till dumplingsen.