Jimmy tog juryn med storm med detta enkla och fantastiskt goda recept fyllt med härliga smaker. Ett ljuvligt recept att testa på om du ska göra egna dumplings.
Lägg mjölet i en stor bunke och rör ned vattnet, lite i taget under omrörning. När allt vatten är i, knåda ihop degen med händerna, först några gånger i bunken och sedan cirka 5 min på bänken tills den är slät och jämn. Vira in i plastfolie och låt vila minst 20 minuter.
Rör ihop alla ingredienser förutom gräslöken till fyllningen. Se till att arbeta smeten ordentligt tills du får en riktigt slät smet. Detta gör att fyllningen håller ihop och får rätt textur. Rör sedan ned gräslöken. Smaka av fyllningen genom att steka på en bit i panna eller i mikron.
Dela degen i två bitar. Plasta in den ena och rulla ut den andra till en 3 cm tjock korv. Skär i jämnstora bitar 3x3cm bitar. Kavla ut varje degbit till en 7-8 cm stor cirkel och vik ihop dina dumplings. Lägg dem på mjölat bakplåtspapper medan du viker resten.
Hetta upp cirka 2 msk olja i en nonstickpanna. Stek dumplingarna i 2-3 minuter tills de fått fin färg på undersidan. Tillsätt 2 dl vatten och täck med lock. Låt de ångkoka i 6 minuter under lock. Ta sedan bort locket och låt dem bli krispiga på undersidan.
Chiliolja
Lägg fänkålsfrö, korianderfrö, sichuanpeppar, stjärnanis och kanelstång i en kastrull och värm oljan på medellåg värme till 130 grader. Håll denna temperatur i cirka 15 minuter tills alla kryddor blivit rostade och vitlöken är gyllenbrun.
Lägg under tiden gochugaru i en värmetålig skål, ställ en sil ovanpå.
Värm upp kryddoljan till 170C och häll över silen ställd över chiliflakesen så att du häller på den heta oljan men silar bort de rostade kryddorna. Låt det bubbla upp och rör om.
Sesam-chilioljesås
Rör ihop alla ingredienser till såsen. Späd eventuellt med några teskedar vatten om den känns för tjock.