Easy peasy peach cobbler

Easy peasy peach cobbler
Foto: TV4
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Easy peasy peach cobbler

11 ingredienser

60 m

En mjuk och saftig persikopaj med smak av muscovadosocker och kanel. Lika god varm som kall.

Ingredienser

portioner
  • 175 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 msk citron, saft
  • 8 färska persikor (eller nektariner)
  • malen kanel

Till servering

  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en ugnsform, cirka 20 x 20 cm.
  2. Blanda samman mjöl, strösocker, bakpulver och en nypa salt. Slå på mjölk och blanda så lite som möjligt till en smet. Häll över allt i formen med smöret utan att blanda runt.
  3. Ta fram en kastrull och hetta upp muscovadosocker tillsammans med citronsaften och urkärnad, skivad persika. Vänd runt hela tiden tills persikan mjuknar och sockret smält. Häll det hela över smeten i formen utan att blanda runt. Pudra med kanel.
  4. Baka av i ugnen i cirka 40 minuter och servera varm eller kall. Vill man så kan man toppa med vispad grädde.