Pepparkaka raw food style

Pepparkaka raw food style

Av: Erica Palmcrantz Aziz

Från: Malou efter tio

8 ingredienser

De här pepparkakorna ska torka, gärna i torkugn, i 24-30 timmar.

Receptet ger ca 30 hjärtan.

Ingredienser

  • 5 dl sötmandel
  • 2,5 msk mandelolja (eller rapsolja)
  • 0,5 krm salt
  • 5 tsk malen kanel
  • 5 krm ingefära
  • 25 hela nejlikor, stötta med mortel eller ca 5 tsk malda
  • 5 msk honung
  • 10 dadlar

Gör så här

  1. Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren.
  2. Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig.
  3. Lägg i kryddorna och saltet, kör igen.
  4. Tillsätt kryddorna och kör tills allt blanda sig ordentligt med smeten.
  5. Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra. Degen skall bli lagom ”kladdig” för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord.
  6. Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24-30 timmar, tills de har blivit hårda. Tiden varierar beroende på tjockleken på pepparkakorna. Använder du en vanlig ugn går det något snabbare.