Kanske det köpegodis som överraskar mest när man gör det själv? Alltså, det smakar ju verkligen snickers – men ändå sååå mycket godare. Bara en till! /Pernilla
Blanda sirap, jordnötssmör, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt blandningen smälta ihop på svag värme under omrörning. Ta från värmen.
Rör ner kokosflingor, cornflakes och rice crispies. Det blir till en tjock massa. Klicka ut massan på ett bakplåtspapper och tryck till den så att den inte är så porös. Forma den till en ca 2 cm tjock platta. Låt den svalna helt.
Smält ihop båda chokladsorterna (eller välj 200 g av ena sorten, om du föredrar) över vattenbad. Bred chokladen över plattan med en slickepott. Låt chokladen stelna helt. Skär sedan snickersen i bitar med en vass kniv. Förvara dem torrt och svalt i en burk med lock, men ät dem helst rumstempererade.