Pepparkaksbollar

Pernilla Wahlgren

Pepparkaksbollar

5 ingredienser

Härligt intensiv chokladsmak, inte alltför söt, med fi n brytning av de kryddiga pepparkakorna. Det här är en favorit!

Ingredienser

portioner st
  • 150 g mandelmassa
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • ca 10 pepparkakor

Gör så här

  1. Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Klicka i smöret och tillsätt också havregryn och kakao. Rör med en sked tills du får en jämn smet.
  2. Ställ smeten kallt någon kvart så blir den lättare att forma, men låt den inte stelna helt.
  3. Krossa pepparkakorna till ett fint smul i en mortel. Forma små bollar av chokladsmeten och rulla dem i pepparkakssmulet. Förvara bollarna torrt och svalt i en burk med lock.