Egg salad mellan mörkt toastbröd

Tea Malmegård 2016

Egg salad mellan mörkt toastbröd

7 ingredienser

20 m

Den här matiga mackan med ägg gör sig fint som lunch, eller ta med den på en härlig picknick!

Ingredienser

portioner1 - 2

Egg salad

  • 3 ägg, hårdkokta
  • 3 msk majonnäs
  • 50 g färskost
  • 20 g gräslök, hackad
  • salt
  • peppar

Montering

  • brödskiva

Gör så här

Egg salad

  1. Skala och hacka äggen.
  2. Blanda äggen med övriga ingredienser till en bredbar kräm.

Montering

  1. Bred generöst med kräm på en av toastbrödskivorna och lägg den andra ovapå.
  2. Plasta in smörgåsen och låt den ligga i kylen i ca 30 minuter.
  3. Kantskär därefter smörgåsen och dela den diagonalt i ett kryss.
  4. Lägg upp på tårtfat och dekorera med exempelvis örter och ätbara blommor.