Chokladkräm med nötter och torkad frukt

Chokladkräm med nötter och torkad frukt
Foto: Stefan Wettainen
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Chokladkräm med nötter och torkad frukt

10 ingredienser

De här små desserterna kan man toppa med valfria torkade frukter, bär och nötter. Det salta hos de rostade nötterna ger en extra dimension! Recept från boken Choklad

Ingredienser

portioner st
  • 100 g ljus choklad (mjölkchoklad)
  • 50 g mörk choklad 60 %
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 msk hasselnötter
  • 1 krm olja
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 torkade fikon
  • 2 msk torkade tranbär
  • 40 g nougat

Gör så här

  1. Hacka all choklad och smält den i mikron eller i ett vattenbad.
  2. Blanda i gräddfilen.
  3. Fyll små portionsglas och ställ in i kylen.
  4. Rosta nötterna i torr stekpanna.
  5. Häll över olja, salt och socker.
  6. Låt sockret karamelliseras.
  7. Lägg nötterna att svalna på ett bakplåtspapper.
  8. Hacka nötter, torkad frukt och nougat och strö det över krämen.