Elisabeth och Johans cupcakes med frosting

Elisabeth och Johans cupcakes med frosting
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Elisabeth och Johans cupcakes med frosting

13 ingredienser

1 h 15 min

Ett riktigt bra grundrecept på cupcakes med frosting som du kan smaksätta utifrån vad du gillar. Tips! Se till att ingredienserna till frostingen är rumsvarma när du vispar ihop den.

Ingredienser

portioner
  • 150 g vetemjöl
  • 6 g bakpulver
  • 2 g bikarbonat
  • 3 g salt
  • 10 g vaniljsocker
  • 150 g strösocker
  • 120 g ägg
  • 100 g neutral olja
  • 120 g filmjölk

Frosting

  • 90 g smör
  • 450 g florsocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 150 g färskost

Gör så här

Cupcake

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet och vänd runt.
  5. Rör först i oljan och sedan filmjölken.
  6. Fyll muffinsformar med smeten till 2/3.
  7. Grädda 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Frosting

  1. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Tillsätt färskosten och vispa ihop till en jämn frosting.
  2. Fyll upp i spritspåse med tyll. Toppa varje cupcake med spritsad frosting.