Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kokossorbet
Kokossorbet
8
Spara
Av:
Elisabeth Johansson
Från:
Nyhetsmorgon
6
ingredienser
En söt sorbet med smak av kokos.
Fest
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
1,5 dl gelatinblad
3,5 dl sockerlag
400 g kokospuré eller kokosmjölk
150 g limepuré (eller limesaft)
1 dl vatten
2 msk kokos, riven
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blötlägg gelatinet i en skål med kalt vatten i ca 5 minuter.
Blanda sockerlag, kokospuré eller kokosmjölk, lime och vatten.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och lägg dem i en kastrull, smält bladen i lite av sorbetmassan.
När bladen har smält helt drag av kastrullen från plattan och häll på resten av sorbetmassan, limeskal och kokosflingor och rör om.
Kör sorben i en glassmaskin och ställ in sorben i frysen i minst en timme.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut