Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Inlagda saffranspäron
Foto: Sara Palmquist
Inlagda saffranspäron
0
Spara
Av:
Elisabeth Johansson
,
Maria Weytko
Från:
Malou efter tio
9
ingredienser
Bakverk
Julbaka
Julmat
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
1 kg päron
1 l vatten
5 dl strösocker
1 g saffran [2 förp]
2 kardemummakärnor
1 kanelstång
2,5 stjärnanis [2-3 st]
1,5 malen ingefära [1-2 st]
1 citron, till citronvatten
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar.
Lägg dem i citronvatten så att de inte blir bruna.
Blanda vatten, socker och alla kryddor i en kastrull.
Koka upp lagen och rör tills sockret har smält.
Lägg i päronen och koka dem i 15- 25 minuter.
Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller glass.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut