Ginopaj

Ginopaj
Foto: Nisse Peterson
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Ginopaj

Av: Elisabeth Johansson

Från: Smulpajer

12 ingredienser

Gör en härlig smulpaj av den klassiska desserten Gino! Receptet ger 12 bitar.

Ingredienser

Pajskal

  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mjölk, kall
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker

Fyllning

  • 100 g mandelmassa, riven
  • 2 bananer
  • 2 persikor, färska eller inlagda
  • 2 skivor ananas
  • 1 päron
  • 1 dl björnbär
  • 100 g vit bakchoklad, finriven, att strö över

Gör så här

  1. Pajskal: Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär smöret i tärningar. Blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajskalet och lägg degen i en plastpåse.
  3. Låt den vila cirka 1 timme i kylen, kavla sedan ut den och fodra en pajform som är cirka 28 centimeter med den utkavlade degen.
  4. Nagga botten med en gaffel och sätt in formen i 1 timme i frysen.
  5. Värm ugnen till 200 grader och grädda pajskalet i cirka 10 minuter, ta sedan ut formen och höj temperaturen till 225 grader.
  6. Fyllning: Fördela den rivna mandelmassan över det färdiggräddade pajskalet.
  7. Skala och kärna ur frukterna och skär dem i skivor och klyftor. Lägg frukten på mandelmassan och strö över den rivna vita chokladen.
  8. Grädda pajen i 225 grader i 10-15 minuter eller tills den vita chokladen fått färg.
  9. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.