Kokt äppelsaft med kanel

Kokt äppelsaft med kanel
Foto: Joel Wåreus
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Kokt äppelsaft med kanel

Av: Elisabeth Johansson

Från: Min äppelbok

5 ingredienser

Ta vara på äppelskörden och koka din egen saft! Detta goda saftrecept smakar både äpple och kanel och ger ca 2 liter saft. Receptet kommer från Min äppelbok.

Receptet ger ca 2 liter saft.

Se fler recept ur

Min äppelbok

Ingredienser

  • 3 kg äpple, mogna och saftiga av valfri sort
  • 1,5 l vatten
  • 1 citron, saften (eller 3 krm askorbinsyra)
  • 1 kanelstång
  • 6 dl strösocker

Gör så här

  1. Skölj äpplena och dela dem i halvor.
  2. Lägg alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull och koka långsamt upp under lock tillls äpplena börjar koka sönder.
  3. Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. Koka upp, rör ned sockret och gör ett nytt kort uppkok.
  4. Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor (ursköljda i varmt vatten).
  5. Låt kallna och förvara sedan svalt.