Ellen lagar sin paradrätt korv stroganoff och smaksätter den med ljus lager och toppar med krispigt brödsmul. För extra piff bjuds det en fräsch sallad på äpple och spetskål till.
Ingredienser
400 g falukorv
1 gul lök
ca 1 dl ljus öl (lager)
3 msk tomatpuré
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond (eller köttbuljongtärning)
0,5 dl färsk persilja
olja, till stekning
salt
peppar
Brödkrisp
formfranska
0,5 kruka gräslök
smör, till stekning
Sallad
0,5 dl färsk persilja
äpple
spetskål
citron
vitvinsvinäger
apelsin
Gör så här
Skär korven i strimlor.
Hacka löken i lite större bitar, stek den i olja.
Ha i öl och låt den reduceras lite i löken.
Stek korven i en annan panna och låt den få lite yta och ha sedan i tomatpuré och stek lite för att få bort syran.
Lägg in formbröd i ugnen eller rosta dem i brödrosten.
Häll ned lökblandningen pannan med korven och låt steka tillsammans.
Värm upp lite mjölk tillsammans med grädde vid sidan om.
Häll ned mjölk- och gräddblandningen i stekpannan. Blanda i dijon och buljong/fond och reducera tills såsen blir krämig. Smaka av och se om du behöver mer tomatpuré, dijon eller fond. Tillsätt salt och peppar.
Hacka persilja och lägg ned det i pannan och låt koka ihop lite.
Brödkrisp
Smula brödet, välj bara de större bitarna, inte "mjölet" som skapas. Hacka gräslök fint. Stek sedan brödet tillsammans med lite olja och smör tillsammans med gräslök och låt det få en fin gyllenbrun färg. Ha en liten skvätt citron i.
Sallad
Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor, gärna på mandolin. Strimla spetskålen tunt. Blanda äpple och spetskål med lite citronsaft och vitvinsvinäger. Bara en skvätt vinäger, smaka av så det inte blir för stark smak. Hacka i lite persilja.
Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria klyftor.
Servera korvstroganoffen toppad mer persilja och brödkrisp. Bjud med ris och salladen.