Klassisk pavlova

Klassisk pavlova
Foto: Emelie Holm
Emelie Holm
Emelie Holm

Klassisk pavlova

8 ingredienser

Klassisk pavlova med marängbotten, grädde, rostade mandlar och färska bär. Receptet är beräknat till cirka 15 portioner.

Se fler recept från

Liten kaka

Ingredienser

Marängbotten

  • 8 äggvitor
  • 5,5 dl florsocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping

  • 7 dl vispgrädde
  • 200 g mandelspån, torrostade
  • färska bär (t ex jordgubbar)

Gör så här

Marängbotten

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Rita upp en ring som är cirka 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
  3. Vispa äggen på medelhög hastighet i cirka 3 minuter. Äggvitan ska vid det här laget bilda ett vitt skum.
  4. Sänk hastigheten och häll ner florsockret, lite i taget.
  5. Sätt sedan på hög hastighet en stund för att blanda in sockret ordentligt.
  6. Sänk sedan hastigheten igen och häll ner resterande ingredienser.
  7. Vänd ner marängen på bakplåtspapper och se till att forma en en cirkel som går upp lite på sidorna.
  8. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 150 grader. Grädda i ca 90 minuter. Stäng sedan av ugnen och ställ ugnsluckan lite på glänt tills marängen har svalnat.

Fyllning

  1. Vispa grädden med en elvisp.
  2. Fyll sedan marängen med grädden och garnera sedan med färska bär samt den rostade mandeln.