Ett underbart recept till alla hjärtans dag! Under det rosa hjärtat döljer sig en smakrik morotscupcake med rostade valnötter och kanel. Receptet räcker till cirka 20 st cupcakes.
Skala morötterna och riv de fina. Var noggrann med att vrida ur vätskan.
Vispa ihop äggen med socker och vaniljpulvret i hög hastighet tills blandningen är ljus och fluffig.
Sänk hasigheten och häll ner rapsoljan lite i taget tills smeten är jämn och fin.
Sikta vetemjöl, bakpulver, salt och kanel genom en sil ner i en skål och vänd ner i smeten och mixa på låg hastighet tills smeten är jämn.
Avsluta med att försiktigt vända ner de finrivna morötterna och valnötterna och blanda ihop med smeten tills den är jämn.
Fyll muffinsformar till cirka 1/3.
Ställ i ugnen och grädda i cirka 12 - 15 minuter, kontrollera att de är klara genom att testa att pressa på en muffin, studsar den tillbaka är dom klara.
Låt de svalna på ett galler.
Frosting
Mixa smör och cream chesse tills det har blivit en jämn smet.
Häll i florsockret och kör på hög hastighet i cirka 4 minuter.
Avsluta med att hälla i citronzest och vaniljpulver samt en droppe hushållsfärg om så önskas.
Dekorera
Färga en bit sockerpasta med röd hushållsfärg eller pulver. Det underlättar att använda maizena för att bearbeta pastan så den inte fastnar på bordet.
Kavla ut pastan och skär ut små hjärtan med en hjärtutstickare.
Låt torka på ett bakplåtspapper i ett par timmar, helst över natten.