Vispa upp ägg och socker så det blir riktigt poröst och vitt.
Sikta de torra ingredienserna ner i en skål.
Varva mjölblandningen ner i äggblandningen på låg hastighet med övriga ingredienser så smeten blir jämn och fin.
Häll blandningen på en bakplåt med smörat bakplåtspapper. Se till att smeten blir jämnt fördelad.
Ställ i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Kakan är klar när den studsar tillbaka när du känner med fingret.
Medan kakan står i ugnen förbereder du en kökshandduk genom att lägga den på en plan yta och pudra ena sidan med florsocker. Se till att sockret verkligen sätter sig på handduken.
När kakan har gräddat färdigt vänder du den varma kakan ner på kökshandduken. Pilla försiktigt loss bakplåtspappret och börja rulla in kakan i kökshandduken.
När kakan är inrullad så ställ den på ett galler och låt svalna.
Swiss meringue
Ställ en skål över ett puttrande vattenbad på spisen.
Häll i äggvitan och sockret och vispa tills sockret har löst sig.
Ta bort blandningen från spisen och vispa upp med en elvisp tills marängen dubblar i storlek.
Klicka i det mjuka smöret, lite i taget, tills konsistensen blir mjuk och smidig. Avsluta med vaniljsockret.
Montering
När kakan har svalnat, rulla försiktigt ut den, den ska böja sig.
Fyll insidan med smörkrämen och rulla sedan ihop tårtan.
Skär upp tårtan med en vass kniv och garnera slutligen med en klick av den resterande smörkrämen samt lite bär.