Cupcake med hackade färska jordgubbar som toppas med en jordgubbsdoftande cream cheese frosting. Receptet räcker till cirka 12 st cupcakes, beroende på hur stor form du använder.
Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.
Smält smöret och blanda ner gräddfilen i det smälta smöret.
Rör ner blandningen i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget.
Rör till en jämn smet.
Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär till 1/3.
Tärna jordgubbarna till små bitar och lägg i formen, cirka en halv i varje.
Grädda cirka 13–15 minuter.
Lägg muffinsen på ett galler och låt svalna.
Frosting
Vispa samman smör och cream cheese på hög hastighet.
Sänk hastigheten och häll stötvis ner florsockret med vaniljpulvret. Höj sedan hastigheten igen och vispa ihop blandningen tills frostingen är fluffig och fin.
Avsluta med att hälla ner jordgubbsessens eller lite jordgubbssylt samt en liten droppe röd hushållsfärg. Det är viktigt att det inte är för mycket vätska i frostingen, då blir den rinnig.
Ställ i kylen ett par timmar tills konsistensen blir bra för att spritsa eller klicka på frostingen. Dekorera dina cupcakes med färska jordgubbar.