Emils ananaspaj

Emils ananaspaj
Foto: Frida Wismar
Linda Hansson
Linda Hansson

Emils ananaspaj

Av: Linda Hansson

Från: Fika är livet

9 ingredienser

40 m

"I 20 år har jag firat midsommar på samma ställe med samma människor, och i alla år med samma paj till kaffet. Om det någon gång bjöds något annat skulle det bli ett ramaskri! Nej, den här ananaspajen går inte att byta ut mot något annat, och ingen annan får baka den för Emil gör den bäst. Eller?" /Linda Hansson

Ingredienser

portioner bitar

Pajdeg

  • 150 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 400 g ananas, krossad

Gör så här

  1. Tärna smöret och blanda alla ingredienserna till degen i matberedare eller för hand till en smidig deg.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform, 22–24 cm i diameter. Skär bort överflödig deg utmed kanten på formen.
  3. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll den i pajformen. Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
  4. Servera pajen med vispad grädde eller vaniljglass.