Emmas grönkålspaj

Emmas grönkålspaj ny
Foto: TV4/ Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Emmas grönkålspaj

16 ingredienser

1 h

Emmas grönkålspaj är lika god varm som kall, perfekt i matlådan!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 förp smördeg (pajdeg eller hemgjord pajdeg)
  • 200 g grönkål
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost

Servering

  • 1 förp salladsmix
  • 2-3 stjälkar stjälkselleri
  • 0,5 gurka
  • salt
  • peppar
  • vinäger

Gör så här

  1. Förgrädda eventuellt pajskalet i 15 minuter på 200 grader.
  2. Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen.
  3. Strimla grönkålen samt finhacka löken och vitlöken.
  4. Stek grönsakerna i olja tills löken mjuknat.
  5. Lägg de stekta grönsakerna i pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, grädde, salt och lite svartpeppar.
  7. Häll äggstanningen över grönsakerna och avsluta med osten.
  8. Grädda i 30–40 minuter på 175 grader tills äggstanningen är fast.
  9. Låt pajen vila 20 minuter efter att den kommit ur ugnen.

Servering

  1. Servera gärna pajen med sallad.